Успешно проведохме честването на 20 години тролейбусен транспорт в гр. Пазарджик

Публикувана на 10.06.2013 16:57 от Калин

20 години след пускането на тролейбусното движение в гр. Пазарджик ентусиасти и жители на града се събраха на 1 юни за да отбележат годишнината. За организацията на събитието успешно си сътрудничиха Сдружение „Градски транспорт и инфраструктура”, Община Пазарджик и „Тролейбусен транспорт-Пазарджик” АД.

Откриването на честването се проведе в тролейбусното депо на града, където секретарят на Община Пазарджик г-н Румен Кожухаров произнесе приветствено слово, а деца от ОДЗ „Юрий Гагарин” изпълниха детски песни, включително на транспортна тематика. Честването продължи с разходка из града на деца, родители, служители на тролейбусния транспорт и ентусиасти с празнично украсен тролейбус Skoda 9Tr. Маршрутът на празничния тролейбус бе от депото по бул. Христо Ботев, ул. Царица Йоана до жп гарата, и обратно по бул. България до сградата на Община Пазарджик. Тук децата и родителите бяха посрещнати от членове на сдружение „Градски транспорт и инфраструктура”, които подготвиха в зала „Маестро Георги Атанасов” изложба на макети на превозни средства на градския транспорт.

Специално за двадесетата годишнина бе организиран конкурс за детска рисунка сред деца от детските градини на гр. Пазарджик. Децата трябваше да нарисуват рисунка, свързана с тяхното виждане за градския тролейбусен транспорт. Жури, съставено от представители на общината, художник и представител на сдружение „Градски транспорт и инфраструктура” избра рисунката на Божидар Плачков за печеливша. Наградата бе грамота от сдружението и Община Пазарджик, с която се удостоверява, че на името на Божидар ще бъде кръстен исторически тролейбус Skoda 9Tr, който ще бъде запазен за музеен.

Сдружение „Градски транспорт и инфраструктура” подкрепя развитието на екологичния транспорт в българските градове. В тази връзка сме отворени за организиране и провеждане на събития с промотиращ градския транспорт характер.

 

Снимки от събитието (автори Иво Радоев и Мартин Тодоров):