Успяхме да откупим тролея DAC-Чавдар 317 ЕTr с инв. № 118

Вчера се проведе търга за тролея DAC-Чавдар 317 ЕTr с инв. № 118, собственост на изпадналото в несъстоятелност дружество “Тролейбусен транспорт-Перник” ЕООД. В оспорвана конкуренция с още 7 участника успяхме да спечелим с предложена цена 5020 лева. По този начин беше спасен този исторически тролей, последен от вида си, като тепърва предстои неговото транспортиране до депо Левски и реставрацията му.

Благодарим на всички за подкрепата!

Високата цена, която се наложи да заплатим за тролея, ни поставя обаче в затруднено положение относно откупуването на частите за него, оценени на 3493 лева. Поради тази причина не участвахме в обявения за тях търг, и ще изчакаме обявяването на нов, на който ще бъдат предложени с 20% по-ниска цена. Ще са ни необходими още около 2000 лева, за да успеем да откупим и тях.

Имаме около 3 седмици, за да съберем необходимата сума, затова Ви молим отново да ни подкрепите!

 

Ако желаете да подпомогнете финансово каузата ни, то се свържете с нас на телефон 0897 97 56 14.

За директен превод можете да ползвате банковата сметка на Сдружението:
IBAN: BG62FINV91501216739365
BIC/SWIFT код: FINVBGSF
Първа инвестиционна банка

Основание за плащане: “България”, още пояснения – оставете Ваш имейл или телефон.

Първата крачка я направихме! Сдружение “Градски транспорт и инфраструктура” благодари още веднъж на Всички, отзовали се и подкрепили ни в нашата обща кауза да съхраним тролейбусната история на България.

Разчитаме на Вашето съдействие, за да успеем да съхраним и реставрираме този исторически, последен български тролей! Само със собствени усилия не бихме могли да постигнем това, но когато сме обединени повече съмишленици, поставените цели се постигат значително по-лесно!

Коментари

Историческите тролеи

Кампанията „Да запазим тролейбусната история на България“ е инициатива на Сдружение „Градски транспорт и инфраструктура“, в сътрудничество със „Столичен Електротранспорт“ ЕАД за откупуване, реставрация и пускане в движение на исторически тролейбуси, които са част от историята на градовете в България.