Организирахме първият парен влак за 2013 г., съвместно със сдружение “ЖП моделисти”

Публикувана на 21.03.2013 12:32 от Калин

На 17 март, по заявка на гръцкия клуб на приятелите на железниците, организирахме пускането на първия парен атракционен влак в България за 2013 г. Съвместно със сдружение “ЖП моделисти” успяхме да ангажираме единствения теснопътен парен локомотив на БДЖ – 609.76, който за пръв път от много години теглеше пет-вагонен състав по маршрута Септември - Велинград. За гостите, общо 60 туристи, организирахме спирания на влака по трасето за фотографиране на локомотива и вагоните. Всеки турист получи специално направен за пътуването билет, както и плакет за спомен. 

Това е второ атракционно пътуване, което организират членове на сдружението. Миналата година през пролетта наехме трамвайния ретро състав 92 + 501 от парка на “Столичен електротранспорт” ЕАД, с който обиколихме София.
Сдружението по заявка може да организира също така пътувания с трамвайна мотриса 35 на “Столичен електротранспорт” ЕАД, както и с исторически автобуси Чавдар. Моля, отправяйте Вашите запитвания за пътувания на нашия имейл адрес: office@bgtransport.org