Организираме честване 20 години тролейбусен транспорт в Пазарджик

Публикувана на 27.05.2013 21:16 от Калин

 

Сдружение „Градски транспорт и инфраструктура” със съдействие на кмета на Община Пазарджик г-н Тодор Попов и общинското предприятие „Тролейбусен транспорт-Пазарджик” АД организират на 1 юни отбелязване на 20 годишнина от въвеждането в експлоатация на тролейбусния транспорт в града с возене на единствените останали в експлоатация в Европа чешки тролейбуси Skoda 9Tr!

Отбелязването на годишнината съвпада с деня на детето, което е предпоставка организаторите да направят тържеството още по-вълнуващо се и запомнящо се за малки и големи.

Отбелязването на 20-годишнина ще започне в 11 ч пред тролейбусното депо в града, като впоследствие ще продължи пред общината, където жителите и гостите на града ще могат да разгледат изложба на макети на превозни средства от парка на градския транспорт на София. Пред Общината децата ще имат възможност да проявят своето виждане за развитието на тролейбусния транспорт като участват в конкурс за рисунка под мотото „Тролейбусният транспорт като средство за стигане до училище”. Победителят ще бъде избран съвместно от представители на „Тролейбусен транспорт-Пазарджик” АД и Сдружение „Градски транспорт и инфраструктура”, като на името на печелившия ще бъде кръстен историческия тролейбус Skoda 9Tr, който ще бъде съхранен за музеен експонат.

Каним всичи желаещи да се включат в нашия празник – място ще има и за малки и за големи.