• Посещение на тролейбусния музей в Сандтофт, Великобритания

  Публикувана на 30.07.2017 19:30 от Цанко Симеонов

  Със сигурност всеки от нас има различна представа за това как може да изглежда един музей. У нас предимно свързваме музеите със запуснати сгради, неуредици с експонатите и липса на каквато и да е реклама. А ако стане въпрос за музей на транспортна тематика – такива в България изобщо няма.

  Днес ще Ви запознаем с един необикновен музей, който представлява грижовно подбрана колекционерска сбирка на тролейбуси от цял свят, намираща се далеч от големите градове – в  Сандтофт, Великобритания.

  Прочети още...
 • Предисловие към посещението ни в тролейбусния музей в Сандтофт

  Публикувана на 28.07.2017 10:05 от Цанко Симеонов

  Преди няколко дни бях запитан от служител в Направление Архитектура и Градоустройство в Столична община дали тролейбусите не са социалистическа измислица, дошли от СССР?! Разберете почеве за историята на този вид градски (в някои случаи даже междуградски) транспорт.

  Прочети още...
 • Трамвайният транспорт в Блекпул

  Публикувана на 26.07.2017 17:35 от Цанко Симеонов

  Екип на сдружението имаше удоволствието да посети Блекпул и да се повози както на историческите, така и на съвременните трамвайни мотриси.

  Прочети още...
 • Националният музей на трамваите във Великобритания - оазисът за всеки привърженик на релсовия градски транспорт на Острова

  Публикувана на 31.05.2017 11:03 от Цанко Симеонов

  Вече няколко години сдружението ни получава подкрепа за провежданите от нас инициативи от организации от Европа, включително Великобритания. Сред тях е и Националният музей на трамваите, намиращ се до малкото селце Крич в графство Дарбишир. По покана на музея осъществихме посещение, като в настоящия материал споделяме събраните впечатления.

  Прочети още...
 • Общински съветници от СОС поставиха бъдещето на депо Клокотница на кръстопът - унищожение или запазване

  Публикувана на 04.04.2017 12:02 от Цанко Симеонов

  На 3 април 2017 г. в Столичния общински съвет бе започната процедура за отдаване под наем на първото столично трамвайно депо Клокотница, построено през 1900 г. Сдружение "Градски транспорт и инфраструктура", като заинтересована страна относно бъдещето на депото, нито в един момент не бе информирано за намерението за откриване на подобна процедура, като категорично възразяваме за начина, по който общинските съветници се опитват да вземат решение за бъдещето на депото

  Прочети още...