• Националният музей на трамваите във Великобритания - оазисът за всеки привърженик на релсовия градски транспорт на Острова

  Публикувана на 31.05.2017 11:03 от Цанко Симеонов

  Вече няколко години сдружението ни получава подкрепа за провежданите от нас инициативи от организации от Европа, включително Великобритания. Сред тях е и Националният музей на трамваите, намиращ се до малкото селце Крич в графство Дарбишир. По покана на музея осъществихме посещение, като в настоящия материал споделяме събраните впечатления.

  Прочети още...
 • Общински съветници от СОС поставиха бъдещето на депо Клокотница на кръстопът - унищожение или запазване

  Публикувана на 04.04.2017 12:02 от Цанко Симеонов

  На 3 април 2017 г. в Столичния общински съвет бе започната процедура за отдаване под наем на първото столично трамвайно депо Клокотница, построено през 1900 г. Сдружение "Градски транспорт и инфраструктура", като заинтересована страна относно бъдещето на депото, нито в един момент не бе информирано за намерението за откриване на подобна процедура, като категорично възразяваме за начина, по който общинските съветници се опитват да вземат решение за бъдещето на депото

  Прочети още...
 • Успяхме да откупим тролея DAC-Чавдар 317 ЕTr с инв. № 118

  Публикувана на 23.02.2017 12:01 от Васил Василев

  Вчера се проведе търга за тролея DAC-Чавдар 317 ЕTr с инв. № 118, собственост на изпадналото в несъстоятелност дружество "Тролейбусен транспорт-Перник" ЕООД. В оспорвана конкуренция с още 7 участника успяхме да спечелим с предложена цена 5020 лева!

  Прочети още...
 • Купи календар, помогни да съхраним историческите тролеи!

  Публикувана на 23.12.2016 00:37 от Васил Василев

  За пръв път календарът е на цели 12 страници + корица, като сме подбрали най-естетичните снимки на превозни средства от градския транспорт в София, публикувани във forum.gtsofia.info през изминалата година. Цената на календара е 20 лева, като със закупуването на всеки календар вие подпомагате нашата кампания за съхраняване на трите исторически тролейбуса.

  Прочети още...
 • Кампания: Подкрепете запазването на тролейбусната история на България

  Публикувана на 02.11.2016 09:21 от Цанко Симеонов

  Сдружение „Градски транспорт и инфраструктура“ започва фондонабираща инициатива за откупуване на три тролейбуса за движещи се музейни експонати. Това са DAC-Чавдар 317 ETr; GMC- BBC HR150G и Шкода 9 Tr. Повече информация за това как може да ни подкрепите може да намерите в материала.

  Прочети още...